Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A rendteremtés művészete

A rendteremtés művészete
Gondold újra, rendszerezd életed! Marie Kondo könyve Neked szól, ha úgy érzed túl sok cucc vesz körül és egyszerűsíteni szeretnéd életedet.

Segít a rendteremtésben a "KonMari-módszer", képes útmutatóval.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mániákus pakoló, rendszerező és szelektáló vagyok. 

Nem bírom, ha valami nincs a helyén. Még az arckrémes dobozt is úgy fordítom a fürdőszobában, hogy a felirat kifele nézzen. Végülis lehet, hogy ezt az írást úgy is kezdhettem volna, hogy  "Sziasztok, Ildi vagyok rendfüggő" .  :)

Amikor kijött Marie Kondó sorozata, kb egyhuzamban végignéztem és ámulattal figyeltem, ahogy az óriás káoszból rendet teremt a módszerével. 

Ami nagyon szimpatikus, hogy nem kell 500 féle dolgot vásárolni ahhoz, hogy rendszerezzük a dolgainkat. Megtanít praktikusan, helytakarékosan hajtogatni és segít átlátni és újrarendszerezni az otthonunkat.

Itt a tavasz a nyakunkon, ilyenkor nem csak a természet újul meg, hanem egy kicsit a saját környezetünk, otthonunk is.

Ha segítségre lenne szükséged egy kis rendszerezéshez, szeretettel ajánlom Neked Marie Kondó könyvét.

Aki megfogadja a szerző tanácsait, nemcsak otthonában, de saját életében is felszámolhatja a káoszt és a rendetlenséget.

Marie Kondo átfogó útmutatást nyújt az egész lakásban: a konyhai eszközök, hobbikellékek, fényképek, takarítóeszközök területén egyaránt. Azt is megtanítja, hogyan ismerjük fel azokat a tárgyakat, amelyek már nem szereznek örömet, és valójában már nincs szükségünk rájuk.

A világhírű japán módszer forradalmasította a rendrakást az otthonokban: Marie Kondo útmutatóiból mára 6 millió példány kelt el 40 nyelven.

A rendrakás szakértőjének könyve nélkülözhetetlen kalauz ahhoz, hogy egyszerűbbé, átláthatóbbá és egyúttal boldogabbá tegyük mindennapjainkat. Aki megfogadja tanácsait, nemcsak otthonában, de saját életében is felszámolhatja a káoszt és a rendetlenséget.

Marie Kondo átfogó útmutatást nyújt az egész lakásban: a konyhai eszközök, hobbikellékek, fényképek, takarítóeszközök területén egyaránt. Elkalauzol a tökéletesen rendezett fiókok és szekrények világába, és lépésről lépésre, egyszerű illusztrációkkal mutatja be az ingek, nadrágok és zoknik hajtogatásának mesteri fortélyait. Ugyanakkor azt is megtanítja, hogyan ismerjük fel azokat a tárgyakat, amelyek már nem szereznek örömet, és valójában már nincs szükségünk rájuk. A KonMari néven elhíresült egyszerű módszerrel mindenki számára elérhető lesz a rendezett otthon, az átlátható tárolás és a hétköznapi tiszta öröm.

Belevetetted magad a rendrakásba? Átláthatóbbak a fiókjaid, könnyebben megtalálod, amit keresel és egyszerűbb a rend megtartása, de gyűlnek a kupacok is azokkal a dogokkal amiket kiselejteztél? Szerintünk arra is nagyon fontos odafigyelni, hogy a számodra már nem értékes, de másnak még használható tárgyak, ruhák és könyvek jó helyre, lehetőleg ne a szemétlerakóba kerüljenek. 

Kiadja: Bookline Könyvek, 2017

A fordítás alapjául szolgáló kiadás:
Marie Kondo: Spark Joy - An illustrated master class on the art of organizing and tidying up

Fordította: Kurdiné Mohácsi Gabriella

299 oldal

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód
Az oldal tetejére