Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csíráztató üvegedény búza -és napraforgómaggal

Csíráztató üvegedény búza -és napraforgómaggal

2.590 Ft
1.990 Ft
23%
Menny.:db

Dekoratív üvegedény csíranövények egyszerű neveléséhez, például retek, búza, lucerna, mustár, brokkoli csírákhoz.

Hulladékszegény megoldás csírák otthoni nevelésére. Használatával biztosított a fejlődő csírák folyamatos szellőzése.

Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2020. szeptember 22.
Nem értékelt

Leírás

Üveg edény, műanyag lyukacsos fedővel.

Mosogatógépben tisztítható.

 

Mérete:

15 cm magas, 8 cm átmérő.

Űrtartalma: 720 ml

 

A doboz tartalma:

1db üvegedény

1db műanyag tető szűrőfunkcióval

 

Használati útmutató:

1. Öblítés:

1-1,5 evőkanállal a választott vetőmagból helyezzen az üvegbe, majd csavarja rá a tetőt és töltse fel vízzel. Rázza fel jól az üveg tartalmát, majd öntse ki a vizet a tető lecsavarása nélkül. Ismételje meg a műveletet kétszer.

2: Beáztatás:

Töltse fel ismét vízzel az üveget és tartsa azt szájával felfelé egy éjszakára, hogy az üvegben lévő magok megszívják magukat és gyorsabban csírázni kezdjenek.

3. Csíráztatás:

10 óra állás után öntse le a felesleges vizet, majd töltse meg az üveget ismét vízzel, jól rázza fel és öntse le. Helyezze az üveget ferde állásba, hogy a felesleges víz továbbra is távozni tudjon és a csírák is elég levegőhöz jussanak. Naponta öblítse át a fejlődő csírákat a már ismert módon!

4. Csírák elkészítése:

A használt vetőmag fajától függően a csírázás 4-6 napig tarthat. Minél hosszabban állnak a csírák, annál lágyabb lesz az ízük. Felhasználásuk rendkívül sokrétű, alkalmasak köretnek, de levesek vagy saláták alkotói is lehetnek. Kiválóan díszíthetik is a különféle salátákat és leveseket. Minden gyermek számára nagy élmény egy vajas kenyér, amire csírát szórtak!

 

Gyártó: Rédei Kertimag Zrt.

 

A csomaghoz tartozik:

 

1. Bio napraforgómag csíráztatásra 50gr

"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek?

Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti?

Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?

Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."

(Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában)

 

A napraforgó csíra mogyoró ízű. Sok vitamin és ásványi anyagot tartalmaz, magas a fehérje-és olajtartalma. Többek között A, B1, B2, B6, B12, D, E, F, K vitamint, ásványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, réz) enzimeket és illóolajat tartalmaz (kb. 40% olajat), mely telítetlen zsírsavakban gazdag.

Fogyasztás előtt tisztítsuk meg a mag héjától a csírákat. Kiváló sajtokhoz, joghurtban, túróban, és saláta keverékben.

Vetés: egész évben.

Egy tányér csíra előállításához 1-2 evőkanál mag elegendő.

A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta.

csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.

Csírázási idő: 5-6 nap.

Tegyünk 2 evőkanál magot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edényben. Helyezzük 20 °C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 5-6 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.

 

2. Bio búzamag csíráztatásra 50gr

Vetés: egész évben.

Egy tányér csíra előállításához 1-2 evőkanál mag elegendő.

A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta.

csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 6-12 órára beáztatni.

Csírázási idő: 3-4 nap

 

Gyártó: Rédei Kertimag Zrt.

 

Származási hely: Magyarország

 

 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.