Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Szeretnénk tenni a fenntartható jövőért.

A lovelyhome.hu egy kis családi vállalkozás. Már régóta a környezettudatosság és az egyszerhasználatos műanyag nélküli élet elkötelezett hívei vagyunk. Nekem személy szerint az volt az első meghatározó pont az életemben, amikor 2006-ban megnéztem az Earthlings című filmet. Ott és akkor teljesen megváltoztattam az addigi életvitelemet...

Aztán szépen lassan az egyszerhasználatos műanyagokat is kiűztük az otthonunkból. Ez egy hosszabb folyamat ...és nem mondom, hogy néha nem csúszik be egy-egy ilyen darab a háztartásunkba. 

Amiért elindítottuk ezt a webshopot, az az hogy tegyünk valamit a jövőért és tudjunk alternatívát nyújtani azoknak, akik szintén figyelnek a környezetükre.

Szeretnénk másokat is arra inspirálni, hogy élhetünk szebb és környezetkímélőbb életet. Vannak olyan termékek, melyekkel nem szennyezzük a környezetünket, sokáig tudjuk használni. 

Legyen ez egy életmódváltás!

Ezen a ponton fontos megjegyeznem, hogy a low waste, vagy zero waste életmód nem azt jelenti, hogy otthon ki kell dobni mindent, ami műanyagból van. Nem. Elsősorban használjuk el az otthonunkban fellelhető használati eszközöket. Pl: műanyag szatyrokat, flakonokat.

Szerintem a lényeg az, hogy amikor egy-egy használati tárgyat pótolunk, az már akkor környezetbarát alternatíva legyen. Pl: műanyag zacskókat ne tépkedjünk a boltokban, hanem vigyük magunkkal a saját szütyőinket. Aki kreatív, vagy van hozzá eszköze, kedve, otthon is varrhat magának.

Csomagolásmentes boltokban már nagyon sok élelmiszer, tisztálkodási és tisztítószer  beszerezhető "ömleszett" formában. 

A termékek kiválasztásánál  arra is figyelmet fordítunk, hogy azok etikus gyártási folyamatokból származzanak. (fer környezet, fer bérezés)

A folyamatosan bővülő webshopban megtalálhatóak többek között: cekkerek, vászon- és hálós zsákok, luffa szivacs, marseille szappan, biztonsági borotva...

Saját termékfotóinkat Bíró-Horváth Réka készíti. @allwithzest

Mottónk: Szeresd az otthonod, szeresd a Földet!

Üdvözlettel:

Ildikó

   

Az oldal tetejére